Kesäkonserttisarja Musiikkitalosta – to 11.6. Hannakaisa Nyrönen

YKSIN JA YHDESSÄ

9,90 (sis.ALV)

Varasto loppu

Konserttisarjan päättää sopraano Hannakaisa Nyrönen.

Nyrönen on Taidekeskus Salmelan 2015 Merikanto-laulukilpailun voittaja ja Suomen Wagner-seuran vuoden 2018 Bayreuth-stipendiaatti. Syksyllä 2019 hän voitti ensimmäisen palkinnon dramaattisille sopraanoäänille suunnatussa Elizabeth Connell -kilpailussa Australian Sydneyssä.

Nyrönen on laulanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Seinäjoen ja Kuopion kaupunginorkestereiden sekä Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin solistina. Hän on konsertoinut Turun. Vuoden Solisti 2015 -tunnustuksen Hannakaisa sai Päivi ja Paavo Lipposen säätiöltä. Samana vuonna hänet palkittiin myös Wegelius-säätiön tunnustusapurahalla. Nyrönen toimii myös viihde- ja klassista musiikkia monipuolisesti yhdistelevän Rajoilla -ensemblen taiteellisena johtajana.

YKSIN JA YHDESSÄ -konsertin ohjelmassa kuullaan mm. Richard Wagnerin oopperoiden musiikkia, mutta myös muuta näyttämömusiikkia. Nyrönen valmistautuu parhaillaan lokakuussa 2020 Tanskassa pidettävään Lauriz Melchior Wagner-laulukilpailuun. Nyrösen kanssa konsertissa esiintyvät pianisti Laura Kivikoski ja viulisti Kaisamari Hiltunen, sekä pianisti Tommi Niskala.

YKSIN JA YHDESSÄ

Aarre Merikanto (1893-1958)
Sol
Kevätilta

Richard Wagner (1813-1883)

Oopperasta SIEGFRIED
Ewig war ich 

Oopperasta LOHENGRIN
Elsan uni 

Oopperasta VALKYYRIA
Siegmundin kevätlaulu
Du
 bist der Lenz
Der Männer Sippe

*******

Trad.
Amazing Grace

Jerome Kern
Musikaalista TEATTERILAIVA
Can’t Help Lovin’ Dat Man

Paul Simon
Bridge Over Troubled Water

Toivo Kärki
Liljankukka

KESÄKONSERTTISARJA MUSIIKKITALOSTA

  • Kolme juonnettua ja sisällöiltään erilaista konserttia. Luvassa oopperaa, operettia ja suomalaisen musiikin helmiä laulaja-pianisti -kokoonpanolla.
  • Konsertit to 28.5., to 4.6. ja to 11.6. klo 19 (kesto n. 55min/konsertti)
  • Esiintyjinä nuoret laulajat –  ’tulevaisuuden tähdet’,  joiden matka kohti suuria estradeja on jo alkanut.
  • Konsertin lomassa taiteilijahaastattelut, joissa taustoitetaan konserttiohjelmistoa, syvennytään taiteilijaan ja hänen ajatuksiinsa.
  • Konsertit juontaa ja haastattelut toimittaa klassiseen laulumusiikkiin ja oopperaan erikoistunut toimittaja/juontaja Vesa Kytöoja.