Kesäkonserttisarja Musiikkitalosta – to 4.6. Kristian Lindroos

Elämälle!

9,90 (sis.ALV)

Konsertin tallenne on katsottavissa 12.6.2020 saakka.

Varasto loppu

Konserttisarjan toisessa konsertissa kuullaan suomalaista musiikkia. Elämälle! -konsertissa baritoni Kristian Lindroos johdattaa yleisönsä Oskar Merikannon helmiin yhdessä pianisti Tuula Hällströmin kanssa.

Kristian Lindroos on nuoren polven laulaja joka on ehtinyt niittää mainetta sekä oopperan että liedin saralla. Hänet tunnetaan erityisesti Lappeenrannan laulukilpailujen voittajana vuodelta 2016. Lindroos on esiintynyt lukuisissa oopperoissa Suomessa ja ulkomailla mm. Savonlinnan oopperajuhlilla ja Firenzen Maggio Fiorentinossa. Kristianin rooleihin kuuluu mm. Belcore Lemenjuomasta, Figaro Figaron häistä, Falke Lepakosta, Schaunard La Bohemesta ja Marullo Rigoletosta.

Lindroos on laulanut melkein kaikkien suurten suomalaisten orkesterien kuten RSO:n, Helsingin kaupunginorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Tampere filharmonian, Sinfonia Lahden, Kaartin Soittokunnan sekä Vaasan Kaupunginorkesterin solistina. Kapellimestareina ovat olleet mm. Sir Roger Norrington, Leif Segerstam, Hannu Lintu, Susanna Mälkki ja Santtu-Matias Rouvali. Lindroos on tehnyt lukuisia Lied-konsertteja mm. pianisti Tuula Hällströmin ja Marita Viitasalon kanssa ympäri Suomea ja Pohjoismaita. Hän on myös saanut erikoispalkinnon Toti dal Monte -laulukilpailussa Trevisossa, Italiassa kesäkuussa 2015.

Elämälle!

Miksi laulan (J.H. Erkko) 

Op.20 no.2


Nuoruuden ylistys (I. Härkönen) 

Op.69 no.3


Omenankukat (E. Leino) 

Op.53 no.1


Annina 

Op. 51 no.2

 

****

 

Myrskylintu (K. Leino)
Op.30 no.4


Soi vienosti murheeni soitto (H. Ansa) 

Op.36


Merellä (J.H. Erkko) 

Op.47 no.4 

 

****

 

Kuin hiipuva hiillos tummentuu 

op. 47 no. 2


Hyvästi (L. Onerva) 

Op.87 no.3


Iltakellot (V. Liinamaa) 

Op. 106 no.1


Muistellessa (J.H.Erkko)

Op.11 no.2


Elämälle (E. Knape) 

Op.93 no.4

KESÄKONSERTTISARJA MUSIIKKITALOSTA

  • Kolme juonnettua ja sisällöiltään erilaista konserttia. Luvassa oopperaa, operettia ja suomalaisen musiikin helmiä laulaja-pianisti -kokoonpanolla.
  • Konsertit to 28.5., to 4.6. ja to 11.6. klo 19 (kesto n. 55min/konsertti)
  • Esiintyjinä nuoret laulajat –  ’tulevaisuuden tähdet’,  joiden matka kohti suuria estradeja on jo alkanut.
  • Konsertin lomassa taiteilijahaastattelut, joissa taustoitetaan konserttiohjelmistoa, syvennytään taiteilijaan ja hänen ajatuksiinsa.
  • Konsertit juontaa ja haastattelut toimittaa klassiseen laulumusiikkiin ja oopperaan erikoistunut toimittaja/juontaja Vesa Kytöoja.